Hem / PRODUKTER / Kärlskåp, Miljöhus / Miljöhus - Komposit

MILJÖHUS 

I KOMPOSIT OCH SWISSPEARL

Ett miljöhus i komposit är motståndskraftigt mot fukt och röta och är lätt att hålla rent, en klar fördel i tuffa miljöer. Komposit är profiler och brädor tillverkade av återvunnen plast med inblandning av träfibrer. Den återvunna plasten består till största delen av material från återvunna plastförpackningar.

Vill du ha väggar som klarar ännu tuffare miljöer kan vi erbjuda väggar i Swisspearl, plattor i fibercement samt invändigt beklädd med mineritskivor. 
Miljöhusen som lämpar sig väl för källsortering, levereras med en stomme av aluminiumprofiler. Husen finns i standardmodeller men kan även anpassas efter kunds önskemål samt valfrihet gällande kulörer, fönster, dörrar och tak som tillval.

KÄLLSORTERING ATT TRIVAS MED

 • STABIL STÅLKONSTRUKTION OCH BYGGSATS
  Miljöhusen i komposit kan levereras antingen som en färdig kapad byggsats som är klar för montering, alternativt som material du kapar själv.
 • LÄTTMONTERAD KOMPOSITPANEL
  När du har monterat stålstommen till huset så får du enkla skenor att montera panelen mellan. Krävs inga spikar eller skruvar för att skapa den täta och stilrena panelen!
 • SKILJEVÄGGAR OCH INREDNING
  Du har stor möjlighet att påverka utseendet av ditt miljöhus och kan därför anpassa designen efter ändamål. Välj till skiljeväggar för att skapa egen "avdelning" för exempelvis el-avfall. 
 • EXTRA TILLBEHÖR OCH TILLVAL
  Anpassa ditt miljöhus med belysning utomhus och invändigt samt olika tagg-eller låslösningar för att skydda huset mot obehöriga besökare.
 • TAK MED FLERA MÖJLIGHETER
  Standardutförandet på miljöhusets tak är i plåt men som tillval kan du även utrusta ditt tak med solcellspaneler för den energisparande. Är du ute efter en mjukare look så finns sedumtak, en extra detalj för ett naturnära tak.
 • TÅLIG PANEL
  Den underhållsfria och tåliga kompositpanelen behöver varken målas eller oljas in, den är både stöttålig och du slipper flagnande färg! Du kan enkelt rengöra panelen med vatten om huset blir smutsigt.
 • HÄNGRÄNNA OCH STUPRÖR
  Det är viktigt att du leder vattnet från huset så det inte blir skadat av fukt utifrån. I standardutförandet av miljöhusen ingår därför både hängränna och stuprör. 
 • SLITSTARK METALLDÖRR
  Den dörren som följer med i standardutförandet är gjord i metall och finns i 3 olika färger (silver, grön, röd)

VAD ÄR KOMPOSIT OCH CEMBRIT?

LÄR DIG OM  FASADALTERNATIVEN!

Vad smälter in på platsen? Vilken färg kan man få panelen i och vad är mest brandsäkert? Här nedan kan du läsa om egenskaperna med våra olika material och vilken slags hantering de lämpar sig för. Båda materialen är slitstarka och kräver inget större underhåll. 
 • KOMPOSIT
  Komposit är i grund och botten en plastmassa som efterliknar strukturen av trä. Materialet är till skillnad från trä underhållsfritt då du varken behöver måla eller olja panelen. Du slipper även flagnande färg då kompositens färg är med i massan., det innebär även att kompositen är väldigt stöttålig och håller sig fin år efter år!
 • SWISSPEARL
  Swisspearl, före detta Cembrit eller fibercement - kärt barn har många namn. Materialet består av större plattor av cementmassa som kallas Swisspearl Patina Original. Skivorna har en slipad yta och en struktur som gör att materialets skiftningar ger unika mönster på ytorna. Plattorna har lång livslängd och är ett brandsäkert alternativ. Miljöhus i Swisspearl lämpar sig bäst för lite grövre avfall och hårdare hantering, kanske med farligt avfall.

Miljöhus Roxen

Roxen

Miljöhus Jularen

Jularen

San Sac AB
Molijns väg 6
589 41 Linköping
+46 (0)13-13 04 20
order@sansac.se
info@sansac.se

Org nr: 556501-1227
Bankgiro: 5933-6933
Plusgiro: 469751-2
IBAN: SE85 9500 0099 6034 0469 7512
BIC/SWIFT: NDEASESS

webbansvarig:
Hanna Johansson

Om cookies
Integritetspolicy

San Sacs produkter finns i nästan alla sammanhang där man tänker källsortering och avfallshantering. Därför är vår vision logisk - att göra källsortering till en naturlig del av varje människas vardag. Som vid all källsortering gäller att ju närmare källan sorteringen sker desto bättre blir resultatet. San Sac har produkterna som hjälper dig till en bättre källsortering.

San Sac AB har sedan 1962 levererat utrustningssystem för källsortering och avfallshantering till kommuner, landsting, fastighetsägare, privata entreprenörer och övriga företag i Sverige. Vi har i dag marknadens mest kompletta sortiment för källsortering och avfallshantering.

© Copyright 2019 San Sac AB, Box 423, 581 04 Linköping. Telefon +46 (0)13-13 04 20, info@sansac.se