Hem / PRODUKTER / Kärlskåp, Miljöhus / Miljöhus - Komposit

MILJÖHUS 

I KOMPOSIT OCH SWISSPEARL

Ett miljöhus i komposit är motståndskraftigt mot fukt och röta och är lätt att hålla rent, en klar fördel i tuffa miljöer. Komposit är profiler och brädor tillverkade av återvunnen plast med inblandning av träfibrer. Den återvunna plasten består till största delen av material från återvunna plastförpackningar.


VÄLJ HUSMODELL


VÅRA HUSMODELLER

Våra miljöhus finns med två olika tak. Jularen med spetsigt tak och Roxen med snedtak. Välj den designen som passar dig och just ditt område!

KAN JAG FÅ HUSET I VALFRITT MÅTT?
Våra standardhus kommer i 3 olika storlekar men som tillval kan du beställa miljöhuset i valfritt mått, utifrån vad bygglovet och ytan på platsen tillåter.

Läs mer i vår webbshop >>

VÄLJ UPPLÄGG I DITT MILJÖHUS

MÖBLERA DITT MILJÖHUS
När du valt husmodell (Jularen/Roxen) och storlek på ditt miljöhus så är det dags att välja hur din dörr ska placeras, på långsidan eller kortsidan. Sedan kan du påbörja möblering med kärl och sorteringsboxar i ditt hus.

PLACERING FÖNSTER & VENTILLATION
Som standarddesign är det placerat ett avlångt fönster vid varje gavel och ventillationen är monterad i överkant på väggen längs hela långsidorna. Du kan dock välja att placera fönster och ventillation på motsvarande platser.

Kontakta oss om du har särskilda önskemål >>

Här kan du se hur ett miljöhus byggs!
Om du vill så hjälper vi dig med hela processen, från idé till färdig installation! 
Kontakta oss för mer information >>

KÄLLSORTERING ATT TRIVAS MED


STABIL STÅLKONSTRUKTION OCH BYGGSATS
Miljöhusen i komposit kan levereras antingen som en färdig kapad byggsats som är klar för montering, alternativt som material du kapar själv.

LÄTTMONTERAD KOMPOSITPANEL
När du har monterat stålstommen till huset så får du enkla skenor att montera panelen mellan. Krävs inga spikar eller skruvar för att skapa den täta och stilrena panelen!

SKILJEVÄGGAR OCH INREDNING
Du har stor möjlighet att påverka utseendet av ditt miljöhus och kan därför anpassa designen efter ändamål.
Välj till skiljeväggar för att skapa egen "avdelning" för exempelvis el-avfall. 

TAK MED FLERA MÖJLIGHETER
Standardutförandet på miljöhusets tak är i plåt men som tillval kan du även utrusta ditt tak med solcellspaneler för den energisparande. Är du ute efter en mjukare look så finns sedumtak, en extra detalj för ett naturnära tak.

TÅLIG PANEL
Den underhållsfria och tåliga kompositpanelen behöver varken målas eller oljas in, den är både stöttålig och du slipper flagnande färg! Du kan enkelt rengöra panelen med vatten om huset blir smutsigt. Som standardutförande kan du välja panel i grått, svart eller grönt.

HÄNGRÄNNA OCH STUPRÖR
Det är viktigt att du leder vattnet från huset så det inte blir skadat av fukt utifrån. I standardutförandet av miljöhusen ingår därför både hängränna och stuprör. 


DÖRR OCH LÅS
Standarddörren 12x21M som ingår till miljöjuset är gjord av underhållsfri aluminium. Dörren är utrustad med handtag och är förberedd för cylinderlås. Dock kan diverse mekaniska eller elektriska lås väljas som tillval! En dörr ingår i standardhuset men som tillval kan du välja till fler dörrar.


FÖNSTER

Våra miljöhus är utrustade med fönster (500x200 mm) i 12 mm plexiglas på kortsidorna. Det bidrar till ett stort ljusinsläpp och är dessutom en stilren inredningsdetalj på huset.


TILLVAL

Som tillval kan vi installera diverse belysning utvändigt och invändigt i ditt miljöhus. Du kan även välja till ett mindre entrétak över dörrarna, skyltar, dekaler med mera.

FASADALTERNATIV

Här nedan kan du läsa om egenskaperna med våra olika material och vilken slags hantering de lämpar sig för. Båda materialen är slitstarka och kräver inget större underhåll. 

  • KOMPOSIT
    Komposit är i grund och botten en plastmassa som efterliknar strukturen av trä. Materialet är till skillnad från trä underhållsfritt då du varken behöver måla eller olja panelen. Du slipper även flagnande färg då kompositens färg är med i massan, det innebär även att kompositen är väldigt stöttålig och håller sig fin år efter år!
  • SWISSPEARL
    Swisspearl, före detta Cembrit eller fibercement - kärt barn har många namn. Materialet består av större plattor av cementmassa som kallas Swisspearl Patina Original. Skivorna har en slipad yta och en struktur som gör att materialets skiftningar ger unika mönster på ytorna. Plattorna har lång livslängd och är ett brandsäkert alternativ. Miljöhus i Swisspearl lämpar sig bäst för lite grövre avfall och hårdare hantering, kanske med farligt avfall.


INSPIRATIONSBILDER

Miljöhus Roxen

Roxen

Miljöhus Jularen

Jularen

Default content

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

San Sac AB
Molijns väg 6
589 41 Linköping
+46 (0)13-13 04 20
order@sansac.se
info@sansac.se

Org nr: 556501-1227
Bankgiro: 5933-6933
Plusgiro: 469751-2
IBAN: SE85 9500 0099 6034 0469 7512
BIC/SWIFT: NDEASESS

webbansvarig:
Hanna Johansson

Om cookies
Integritetspolicy

San Sacs produkter finns i nästan alla sammanhang där man tänker källsortering och avfallshantering. Därför är vår vision logisk - att göra källsortering till en naturlig del av varje människas vardag. Som vid all källsortering gäller att ju närmare källan sorteringen sker desto bättre blir resultatet. San Sac har produkterna som hjälper dig till en bättre källsortering.

San Sac AB har sedan 1962 levererat utrustningssystem för källsortering och avfallshantering till kommuner, landsting, fastighetsägare, privata entreprenörer och övriga företag i Sverige. Vi har i dag marknadens mest kompletta sortiment för källsortering och avfallshantering.

© Copyright 2019 San Sac AB, Box 423, 581 04 Linköping. Telefon +46 (0)13-13 04 20, info@sansac.se