Hem / PRODUKTER / Matavfall, kompostering

INSAMLING AV MATAVFALL

-PRODUKTER FÖR MATAVFALLSINSAMLING

Att sortera ut sitt matavfall innebär en stor insats för miljön. Hos oss hittar du allt du behöver för insamling av matavfall:

• Lättarbetade hjälpmedel som säckhållare, vagnar och kärl

• Påsar och säckar - allt ifrån små påsar för hushållen till insatssäckar för storköken 

• Våra påsar och säckar är tillverkade av papper eller bioplast som uppfyller kraven i EN 13432 

Regeringen har beslutat att samtliga kommuner ska ha ett system för insamling av matavfall senast den 31 december 2023. San Sac hjälper dig att effektivisera din insamling av matavfall.


SÄCKAR & PÅSAR I PAPPER

TEKNOLOGIN MED PAPPERSPÅSEN
Det ventilerade systemet bygger på att matavfallet förvaras i papperspåsar som andas och tillåter avdunstning, samt biokorgar som ventilerar påsen och dess innehåll. Fukten i avfallet absorberas av pappret och dunstar bort, vilket normalt ger minst 30% viktreduktion för organiskt avfall Tillsammans uppfyller de högt ställda krav på hygien, arbetsmiljö och rena fraktioner.
.

RÅVARUFAKTA
Papperssäckar och påsar är ett hållbart, miljövänligt och hygieniskt engångsemballage, som många upplever som en optimal lösning på många avfallsproblem. De lämpar sig mycket bra för kompostering och rötning till biogödsel, dessutom är påsen helt nedbrytbar.
.

FÖRNYELSEBAR RÅVARA
Alla våra papperssäckar och påsar tillverkas av 100% förnyelsebar råvara som består av bland annat träspill från sågverk och rester från skogsavverkning t ex toppar och grenar.
..

 • YTTERLIGARE FÖRDELAR MED PAPPERSPÅSEN
 • Viktminskning - upp till 20% efter 3 dygn. 
  .
 • Minskad lukt - torrare avfall minimerar luktproblem. 
  .
 • Slutbehandling - ingen extra sortering. 
  .
 • Papperspåsen bidrar positivt till rötnings-/komposteringsprocessen.
  .
 • Alla våra påsar och säckar är certifierade enligt den Europeiska standarden EN13432.

SÄCKAR & PÅSAR I BIOPLAST

FINNS I FLERA STORLEKAR
Finns i storlekar från 8 liter för insamling av matavfall i hemmet till de större säckarna för insamling av matavfall i storköket. Vi har även påsar i bioplast för insamling av kaffesump som passar de flesta kaffeautomater. Säckar på 800 liter som passar underjordsbehållare finns också i sortimentet.

.

RÅVARUFAKTA
Bioplast är tillverkade av Mater-Bi som är baserade på förnyelsebara råvaror. Dessa är fullständigt komposterbara och biologiskt nedbrytbara vilket bidrar till en miljömässigt mer hållbar utveckling. 

.

FÖR ÖPPNA BEHÅLLARE
Bioplastpåsar och säckar är avsedda för öppna hållare där stora delar av det organiska avfallet dunstar bort vilket ger en stor viktreduktion vilket är bra för exempelvis transporter.

 • CERTIFIERINGAR
  Alla våra påsar och säckar är certifierade av DIN Certco och OK Compost enligt kraven i:
  .
 • EN 13432 – Europeiska standarden.
 • ASTM D6400 – Amerikanska standarden 
 • .AS 4736 – Australiska standarden 
 • .Materialet är även certifierat GMO fritt

SÄCKAR OCH PÅSAR I POLYETEN

 • TEKNOLOGIN MED PAPPERSPÅSEN
  Vi tillhandahåller kundspecifika påsar och säckar i varierande färger i storlekar från 8 – 60 liter för matavfallsinsamling där optisk sortering tillämpas. Vi tar endast kundunika beställning i större volymer på dessa påsar och säckar.
  .
 • RÅVARUFAKTA
  Våra påsar och säckar tillverkas i upp till 85% återvunnen plast beroende på funktion och övriga kravspecifikationer från våra kunder.  För de fossilfria påsarna och säckarna tillverkas de av en polyeten framställd av sockerrör, så kallad Grön PE, istället för råolja.
  .

UTRUSTNING FÖR INSAMLING AV MATAVFALL

Regeringen har beslutat att samtliga kommuner ska ha ett system för insamling av matavfall senast den 31 december 2023. San Sac hjälper dig att effektivisera din insamling av matavfall, oavsett omfattning.

VI HAR UTRUSTNINGEN OCH TILLBEHÖREN
Hos oss på San Sac hittar du det du behöver för insamling av matavfall och organiskt avfall. Effektiv utrustning och lättarbetade hjälpmedel som säckhållare, vagnar och kärl. Välkommen att utforska vårt sortiment med utrustning i alla former!

Utrustning för insamling av matavfall

I vår guide har vi samlat våra tankar och råd till Sveriges kommuner för ett välplanerat arbete med syftet att öka insamlingen av matavfall. Läs mer eller ladda ner den här...

San Sac AB
Molijns väg 6
589 41 Linköping
+46 (0)13-13 04 20
order@sansac.se
info@sansac.se

Org nr: 556501-1227
Bankgiro: 5933-6933
Plusgiro: 469751-2
IBAN: SE85 9500 0099 6034 0469 7512
BIC/SWIFT: NDEASESS

webbansvarig:
Hanna Johansson

Om cookies
Integritetspolicy

San Sacs produkter finns i nästan alla sammanhang där man tänker källsortering och avfallshantering. Därför är vår vision logisk - att göra källsortering till en naturlig del av varje människas vardag. Som vid all källsortering gäller att ju närmare källan sorteringen sker desto bättre blir resultatet. San Sac har produkterna som hjälper dig till en bättre källsortering.

San Sac AB har sedan 1962 levererat utrustningssystem för källsortering och avfallshantering till kommuner, landsting, fastighetsägare, privata entreprenörer och övriga företag i Sverige. Vi har i dag marknadens mest kompletta sortiment för källsortering och avfallshantering.

© Copyright 2019 San Sac AB, Box 423, 581 04 Linköping. Telefon +46 (0)13-13 04 20, info@sansac.se