Hem / PRODUKTER / Säckar & Påsar

SOPSÄCKAR I OLIKA FORMER

SAN SAC ÄR STÖRSTA LEVERANTÖREN AV SÄCKAR OCH PÅSAR FÖR AVFALLSHANTERING 

Frekventa förbrukningsvaror för effektiv avfallshantering är våra sopsäckar, insatssäckar, knytsäckar, handtagssäckar, papperskorgspåsar och matavfallspåsar. 

För bästa möjliga service till dig som jobbar med exempelvis källsortering och avfallshantering lagerför vi ett unikt sortiment av anpassade säckar och påsar. I sortimentet hittar du allt från våra traditionella sopsäckar i papper, insatssäckar och knytsäckar och handtagssäckar i polyeten, smidiga papperskorgspåsar samt matavfallspåsar i bioplast.

SÄCKAR & PÅSAR I PAPPER

TEKNOLOGIN MED PAPPERSPÅSEN
Våra sopsäckar i papper är tillverkade av våtstarkt kraftpapper och har kanisterbotten.

.
RÅVARUFAKTA
Papperssäckar är ett hållbart, miljövänligt och hygieniskt engångsemballage, som många upplever som en optimal lösning på många avfallsproblem då de lämpar sig mycket bra för kompostering och rötning till biogödsel. Påsen är dessutom helt nedbrytbar.

Fukten i avfallet absorberas av pappret och dunstar bort, vilket normalt ger minst 30% viktreduktion för organiskt avfall. Alla våra papperssäckar och påsar tillverkas av förnyelsebar råvara som består av bland annat träspill från sågverk och rester från skogsavverkning exempelvis toppar och grenar.

SOPSÄCKAR, KNYTSÄCKAR & INSATSSÄCKAR I POLYETEN

Vi har plastsäckar från 60 liter upp till 350 liter. Flera storlekar finns i Extrastark 3-skiktssäck för bättre hållbarhet.

.
RÅVARUFAKTA
Polyeten är en plast som består av endast kol och väte. Polyeten är lätt att återanvända och tillverka nya produkter av. När en polyetenprodukt till slut inte längre går att återanvända till nya produkter återvinns den till förbränning och utnyttjas på så sätt som energi i våra värmeverk.


Vid förbränning av polyeten bildas värme, koldioxid och vatten. Om man tar bort plasten som accelerator vid värmeverken, så skulle man istället bli tvungen att tillföra stora mängder alternativt bränsle. 

Merparten av våra säckar och påsar är tillverkade av insamlad och återvunnen kretsloppsplast och vi strävar mot att hela vårt sortiment ska var det.

SÄCKAR & PÅSAR I BIOPLAST

Våra säckar och påsar i bioplast finns i storlekar från 8 liter för insamling av matavfall i hemmet, till de större säckarna för insamling av matavfall i storköket. Vi har även påsar i bioplast för insamling av kaffesump som passar de flesta kaffeautomater. Säckar på 800 liter som passar underjordsbehållare finns också i sortimentet.

RÅVARUFAKTA
Bioplast är tillverkade av Mater-Bi som är baserade på förnyelsebara råvaror. Dessa är fullständigt komposterbara och biologiskt nedbrytbara vilket bidrar till en miljömässigt mer hållbar utveckling. 

Bioplastpåsar och säckar är avsedda för öppna hållare där stora delar av det organiska avfallet dunstar bort vilket ger en stor viktreduktion vilket är bra för exempelvis transporter.

CERTIFIERINGAR
Alla våra påsar och säckar är certifierade av DIN Certco och OK Compost enligt kraven i:

  • EN 13432 – Europeiska standarden.
  • ASTM D6400 – Amerikanska standarden
  • AS 4736 – Australiska standarden
  • Materialet är även certifierat GMO fritt

Default content

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Etiam vel ligula non arcu lobortis venenatis. Donec sollicitudin ante quis magna adipiscing venenatis. Maecenas id ante dignissim, fringilla nisi sagittis, facilisis magna. Phasellus faucibus orci eu ligula accumsan, a ornare lorem convallis.

San Sac AB
Molijns väg 6
589 41 Linköping
+46 (0)13-13 04 20
order@sansac.se
info@sansac.se

Org nr: 556501-1227
Bankgiro: 5933-6933
Plusgiro: 469751-2
IBAN: SE85 9500 0099 6034 0469 7512
BIC/SWIFT: NDEASESS

webbansvarig:
Hanna Johansson

Om cookies
Integritetspolicy

San Sacs produkter finns i nästan alla sammanhang där man tänker källsortering och avfallshantering. Därför är vår vision logisk - att göra källsortering till en naturlig del av varje människas vardag. Som vid all källsortering gäller att ju närmare källan sorteringen sker desto bättre blir resultatet. San Sac har produkterna som hjälper dig till en bättre källsortering.

San Sac AB har sedan 1962 levererat utrustningssystem för källsortering och avfallshantering till kommuner, landsting, fastighetsägare, privata entreprenörer och övriga företag i Sverige. Vi har i dag marknadens mest kompletta sortiment för källsortering och avfallshantering.

© Copyright 2019 San Sac AB, Box 423, 581 04 Linköping. Telefon +46 (0)13-13 04 20, info@sansac.se