Rubrik Publicerad
PREMIÄR FÖR SAN SAC SHOP! 2024-02-07, 14:00
SAN SAC STÖDJER BRIS 2023-12-04, 10:35
DESIGNA DITT EGET HANNÄS KÄRLSKÅP! 2023-10-23, 14:30
SMART LUCKA MINSKAR RESTAVFALLET 2023-09-22, 16:15

San Sac Group förvärvar i Frankrike

Publicerad 2018-04-05, 13:00

San Sac Group stärker sitt produktutbud genom att förvärva Orca Group – en ledande fransk tillverkare av horisontalpressar, vertikalpressar och komprimatorer

San Sac Group växer avsevärt och stärker marknadspositionen och sitt utbud av komprimerings-utrustning ytterligare genom förvärvet av Orca Group i Frankrike. Orca Group är den franska marknadsledande tillverkaren och distributören av högkvalitativa horisontalpressar, vertikalpressar och komprimatorer under varumärkena Sacria, Galicier och Pressor. Koncernen har mer än 175 anställda, inklusive det internationella säljteamet på 15 personer, och den driver ett effektivt after-sales- och servicenätverk med mer än 70 servicetekniker. Sacria, det första företaget i Orca Group, grundades 1964. 

“Strategiskt är det ett viktigt förvärv för båda parter, dels eftersom vi tillför ny tillverkningskapacitet genom de två produktionsenheterna inom Orca Group och dels genom den ledande position Orca Group har på den franska marknaden. Det öppnar även intressanta möjligheter världen över, när vi kan kombinera San Sac Groups internationella räckvidd med Orca Groups produktportfölj”, säger Fredrik Jaginder, koncernchef för San Sac Group.
  “Produktsortimentet från Orca Group och de vertikala balpressarna från Orwak är en stark kombi-nation och vi kan nu erbjuda marknaden ett komplett utbud av egentillverkad avfallskomprimer-ingsutrustning. Vi ser fram emot att utveckla affärsverksamheten tillsammans med Jean-François Bedos och hans team”, säger Tomas Johansson, marknadschef för Orwak.  

Grundaren och tidigare majoritetsägaren av Orca Group, Jean-François Bedos, arbetar vidare som VD och kommenterar: 
“Jag är stolt och mycket glad att Orca Group, en verksamhet som jag har byggt upp över 50 års tid, nu blir en del av San Sac Group. Jag är inspirerad av att arbeta med dem och utforska nya möjligheter att expandera verksamheten ytterligare internationellt.”    

San Sac Group:  
San Sac Group är den ledande leverantören av produkter för sortering, förvaring och komprimering av avfall i Skandinavien och en världsledande tillverkare av vertikala balpressar. Koncernen, med Accent Equity 2012 som majoritetsägare, bildades genom sammanslagningen av San Sac, dess systerbolag och EnviroPac samt det efterföljande förvärvet av Orwak. Koncernen expanderade internationellt genom att starta dotterbolaget Orwak North America samt förvärven av bolagen Easi Recycling i Storbritannien, svenska ATS & Service Link och Proshop i Ryssland. Totalt har San Sac Group, efter förvärvet av Orca Group, ca 480 anställda och en samman-lagd omsättning på 148 M EUR. www.sansacgroup.se   

Orwak:
Orwak är en ledande aktör inom komprimerings- och balningslösningar och erbjuder ett innovativt produkt-sortiment för sortering vid källan och en lönsammare avfallshantering. Orwak har sitt huvudkontor i Sverige och är representerat i ett 40-tal länder genom egna bolag och distributörer. www.orwak.com  

Orca Group: 
Orca Group, baserat i Frankrike, är en ledande konstruktör, tillverkare och distributör av horisontal- och vertikalpressar och komprimatorer under varumärkena Sacria, Galicier och Pressor. Koncernen driver ett after-sales- och servicenätverk med mer än 70 servicetekniker. Orca Group har 177 anställda och omsätter cirka 28 M EUR. www.sacria.fr www.pressor.fr www.galicier.fr www.savn1.fr

Läs pressreleasen i pdf

Till Nyhetsarkiv

San Sac AB
Molijns väg 6
589 41 Linköping
+46 (0)13-13 04 20
order@sansac.se
info@sansac.se

Org nr: 556501-1227
Bankgiro: 5933-6933
Plusgiro: 469751-2
IBAN: SE85 9500 0099 6034 0469 7512
BIC/SWIFT: NDEASESS

webbansvarig:
Hanna Johansson

Om cookies
Integritetspolicy

San Sacs produkter finns i nästan alla sammanhang där man tänker källsortering och avfallshantering. Därför är vår vision logisk - att göra källsortering till en naturlig del av varje människas vardag. Som vid all källsortering gäller att ju närmare källan sorteringen sker desto bättre blir resultatet. San Sac har produkterna som hjälper dig till en bättre källsortering.

San Sac AB har sedan 1962 levererat utrustningssystem för källsortering och avfallshantering till kommuner, landsting, fastighetsägare, privata entreprenörer och övriga företag i Sverige. Vi har i dag marknadens mest kompletta sortiment för källsortering och avfallshantering.

© Copyright 2019 San Sac AB, Box 423, 581 04 Linköping. Telefon +46 (0)13-13 04 20, info@sansac.se

​Kontoret är stängt idag 25/3 från kl. 12.00

Vi söker en marknadskommunikatör

Nu söker vi en produktansvarig

Driftstörningar i telenätet

Senaste nytt

​Kontoret är stängt idag 25/3 från kl. 12.00

Vi söker en marknadskommunikatör

Nu söker vi en produktansvarig

Driftstörningar i telenätet