FASTIGHETSNÄRA INSAMLING VID VILLA - MED TVÅFACKSKÄRL

Decem® är ett system för fastighetsnära insamling i flera fraktioner. Systemet bygger på tvåfraktionskärl, detta för att möjliggörasortering i flera fraktioner med minimalt antal kärl. Här används standardkärl som töms med standardbilar.

Systemtänket är modulärt. Börja i liten skala med ett kärl och bygg ut med kärl nummer 2 och 3. Exempelvis, ska ni införa matavfallsinsamling kan ni börja med ett kärl med mellanvägg. I fack 1 samlar ni matavfall och i fack 2 restavfall. När tillfälle ges kan ni bygga ut med kärl 2 och 3 för fler fraktioner.

KOSTNADSEFFEKTIV UPPSTART
Bygger på standardprodukter. 

BRA ARBETSMILJÖ 
Vid fastighetsnära insamling har du möjlighet att arbeta med mindre kärlstorlekar från exempelvis 140 liter och uppåt, i två eller tre fraktioner. Om kärlen är utrustade med våra Decem Butterfly-lock så kan kärlen tömmas med både baklastare och sidlastare. Sidlastare innebär att operatören kan sitta tryggt i förarhytten, med 22 grader och vindstilla året runt, oavsett om det är kalla vinterdagar eller varma sommardagar utomhus.

FLEXIBILITET
Ni kan använda er av standardsopbilar exempelvis tvåaxlade fordon som ger tillgänglighet i mer svåråtkomliga områden. Mellanväggarna i tvåfackskärlen kan tas bort och/eller flyttas allt eftersom behovet förändras exempelvis i takt med teknikutveckling etc.

Standard kärlkroppen på Decemkärlet är på 240L med 250mm hjul och mellanvägg. Kärlet kan sedan utrustas med ett Decem butterflylock, vilket ger flera fördelar och öppnar möjligheter att spara rörliga kostnader!

MÅNGSIDIGA DECEMKÄRLET

 • SNABBARE TÖMNINGSPROCESS
  Lockhalvorna öppnas per automatik i tömningsprocessen. Detta minskar risken för axelskador på operatören. Vidare innebär detta också snabbare tömningsprocess då locken ej ska hanteras manuellt.
    
 • RENARE FRAKTIONER
  Eftersom lockhalvorna effektivt guidar det källsorterade materialet rätt i renhållningsfordonet minskar risken för sammanblandning av fraktioner.  
 • LOCKEN KAN ÖPPNAS ÅT 3 SIDOR
  Hög servicenivå för användaren då kärlet inte behöver vändas varken för boende när det källsorterade materialet ska kastas eller för operatören vid tömning.  

 • ERGONOMISKA HANDTAG
  Lockhandtagen är designade med ett överhäng för att minska risken att snö döljer handtaget samt att locken ska vara enkla att öppna med stora handskar.  

 • ENKLARE SORTERING
  Båda locken kan stå öppna exempelvis när boende kastar sitt avfall, vilket underlättar sorteringen.
   
 • BAK- OCH SIDLASTADE FORDON
  Redundant system, samma kärl kan tömmas på både ett bak- och sidlastande fordon.

 • HYGIEN
  Locken öppnas inte av operatören vid tömning. Locken öppnas först på liften och stängs också medhjälp av rörelsemomentet från liften. Tvåfackskärlet kan användas på en sidlastare vilket kan förstärka operatörens arbetsmiljö.

VI GÖR JUST NU EN DIGITAL ROADSHOW I SVERIGE!

Boka oss enkelt genom att fylla i vårt formulär så ringer en av våra säljare och berättar mer om Decem, butterflylock och hur San Sac kan hjälpa dig att uppfylla FNI-kraven! Läs mer om vår roadshow!

Möjliggör tömning med sidlastande fordon. Idag finns två typer av sidlastande fordon, från tillverkaren JOAB, som tömmer Decem butterfly lock. Vidare kan denna typ av kärl också tömmas på baklastande fordon, vilket gör lösningen redundant.


 • DET HÄR ÄR ”HAJEN"
  Det är en sidlastare från JOAB som upptill har en vertikal mellanvägg upptill i fordonet som fälls upp och ner inne från förarhytten. Vilket innebär att fordonet naturligtvis också tömmer en-fraktions kärl.
  Se filmen ”Tömning SULO Decem kärl San Sac”


 • DET HÄR ÄR "ARMEN" 
  Armen är ett sidlastande fordon med en extra arm på befintlig arm! Den extra armen går ner och låser 60 fraktionslocket vid första tömningsprocessen. Innan första tömningsprocessen vägs kärlet med båda fraktioner. Sedan töms kärlets 40 del. Därefter cyklas kärlet en andra gång för att få ut vikten på fraktionen i 60 del av kärlet. På detta sätt finns det möjlighet att tillämpa ”betala för det du slänger” exempelvis på restavfallet.  

  Butterflylocket sluter runt mellanväggen (Hajfenan) upptill på fordonet ”Hajen”. Locken öppnas inte av operatören vid tömning utan först på liften och stängs med hjälp av rörelsemomentet från liften.

  Önskar du mer information? Boka ett möte med våra säljare i vår online roadshow >>

VISSTE DU ATT...

HJÄLPSAMT LOCK

Medan du sorterar i ett Decemkärl med butterflylock kan båda lockhalvorna i butterflylocket stå öppna! Vilket förenklar sorteringen! 

ETT MILJÖVÄNLIGT VAL

Avfallskärlet Citybac i färgen mörkgrå kan innehålla upp till 100% återvunnet material! Vilket både är ett stilrent och miljövänligt färgval!

ANPASSAD DESIGN

Decemkärlet behöver inte vändas när hämtning sker. Handtagen är designade för att locken ska vara enkla att öppna med stora handskar!

ARTIKEL

KARLSKRONA GJORDE FRAMGÅNGSRIKT TEST 

För att möjliggöra för Karlskronaborna att inom några år sortera och lämna förpackningar fastighetsnära, krävs utvärdering av nya framtidssäkrade lösningar. När Affärsverken som tar hand om avfallet i kommunen fick möjlighet att testa en ny typ av sidlastande bil för tvåfackskärl tog de därför chansen. Nu är testet avslutat och alla är nöjda med resultatet. Läs mer och ta del av framgångsreceptet.

NYFIKEN PÅ MER OM DECEM? 

Vi hjälper dig hitta den lösning för fastighetsnära insamling 
som passar era behov bäst. Hör av dig till oss!

San Sac AB
Molijns väg 6
589 41 Linköping
+46 (0)13-13 04 20
order@sansac.se
info@sansac.se

Org nr: 556501-1227
Bankgiro: 5933-6933
Plusgiro: 469751-2
IBAN: SE85 9500 0099 6034 0469 7512
BIC/SWIFT: NDEASESS

webbansvarig:
Hanna Johansson

Om cookies
Integritetspolicy

San Sacs produkter finns i nästan alla sammanhang där man tänker källsortering och avfallshantering. Därför är vår vision logisk - att göra källsortering till en naturlig del av varje människas vardag. Som vid all källsortering gäller att ju närmare källan sorteringen sker desto bättre blir resultatet. San Sac har produkterna som hjälper dig till en bättre källsortering.

San Sac AB har sedan 1962 levererat utrustningssystem för källsortering och avfallshantering till kommuner, landsting, fastighetsägare, privata entreprenörer och övriga företag i Sverige. Vi har i dag marknadens mest kompletta sortiment för källsortering och avfallshantering.

© Copyright 2019 San Sac AB, Box 423, 581 04 Linköping. Telefon +46 (0)13-13 04 20, info@sansac.se